ROBERTO DRESIA


Erkend CRBO Boccabacio Docent.


Roberto Dresia is visagist, Hairstylist, kapper, beauty docent en (beauty fotograaf). Hij schrijft reportages en columns in tijdschriften, werkt mee aan televisieshows en
verzorgt de make-up van beroemde artiesten en Bnner's.

 

 Roberto’s filosofie

‘Veel vrouwen zijn onzeker. Het schoonheidsideaal lijkt te worden opgedrongen. En mensen zijn bang om hun uitstraling te verliezen. Zónde. Vroeg of laat komen we allemaal op het station met het bordje ‘oud’. Je moet de betrekkelijkheid van schoonheid zien, maar tegelijk wel werken aan een goede verzorging.’

 

‘Zie de betrekkelijkheid van schoonheid,
maar werk aan een goede verzorging.’

 

‘Wanneer je er beter uitziet, voel je dat, en straal je dat uit. Je medemens reageert daarop. Een volkomen onbekende kan opeens zeggen: ‘Goh, wat zie jij er mooi uit.’ Een hartverwarmend compliment, dat ook zijn weerslag heeft op de ander. Deze zal ook snel even een frisse lipstick aanbrengen.’

‘Experimenteer, combineer en inspireer!’

‘Ik werk vanuit de ziel van de vrouw.’

Roberto’s vakmanschap

 

Op het gebied van beauty is en was Roberto zijn tijd ver vooruit. Direct na de kappersacademie, een opleiding die hem tot op de dag van vandaag de basis geeft voor alle vaardigheden, sloeg Roberto de nagenoeg ongeëffende paden van het visagistenvak in. Als één van de eersten begon hij met make-overs van gewone vrouwen.


‘visagistenvak was ongeëffend pad’


Het accentueren van de sterke kanten van een gezicht en het camoufleren van de minder sterke kanten worden gezien als dé kenmerken van het vak ‘visagie’. Werkzaam voor het toenmalige General Cosmetics, het huidige Mondial Cosmetics, tilde Roberto de techniek van het mooi maken naar een hoger niveau.
De wijze waarop Roberto de make-up aanbrengt maakt mensen zelfverzekerder.

 

 

Voor zijn vakmanschap heeft Roberto Dresia de volgende awards mogen ontvangen:

* Rhein-Ruhrbokaal

* Oeuvreprijs voor zijn gehele carrière

* Best Make-Up Artist of the Netherlands

* It’s Me Foundation Awards

 

 

 

 

‘Een visagist zie je zelden in beeld, zijn ‘product’ des te meer.’
Roberto Dresia


Trainingen

Door zijn expertise gedurende tientallen jaren geldt Roberto Dresia als autoriteit op het gebied van de internationale visagie. Hij wordt vaak uitgenodigd voor deskundig advies in mode- en vakbladen, en hij werkt freelance voor producties in binnen- en buitenland.

Al sinds zijn bekendheid van RTL’s ‘5 Uur Show’, waarmee hij als eerste visagist op televisie het voor velen onbekende vak een kleurrijke invulling gaf, wordt Roberto gevraagd trainingen te verzorgen. In kap- en schoonheidssalons, maar ook op academies, verzorgt hij lessen in productkennis. Hij leert zijn cursisten om te gaan met trends, en vooral met kleurgebruik en geeft ze stijladvies.


‘in balans in fel samenspel’


Tijdens de trainingen leert Roberto zijn cursisten experimenteren, goed naar de vormen van het gezicht te kijken, met foundations de huid te laten schitteren, kleuren subtiel te vervagen of juist in een fel samenspel in balans te brengen met uitgesproken vormen.
De oplettende student kan al na enkele lessen aantoonbaar het verschil maken, en zich verder specialiseren in zijn of haar vakgebied.

* jarenlange ervaring

* éérste tv-visagist

* deskundig adviseur

* producties in binnen- en buitenland

* trainingen in kapsalons

* trainingen in schoonheidssalons

* trainingen op academies

* exclusiviteit voor het merk

* merkbeleving

* verbindende factor

 


Roberto’s advies tijdens producttrainingen is: ‘Belééf het merk!’

Make-over voor de salon

 

Iemand kan al jaren een salon hebben, daar uiterst professioneel zijn vak uitoefenen, op voortvarende wijze het personeel aansturen, en toch… toch voelt het niet goed.

In tijden van recessie wordt er wellicht bezuinigd op vernieuwingen, of blijven sommige klanten om financiële redenen weg, en is het aanboren van nieuwe bronnen een opgave waarbij men de juiste aanpak niet weet. Terwijl er juist een nieuwe wind moet waaien! Een frisse kijk brengt de knelpunten in kaart.

Het lijkt eenvoudig, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt nog zozeer de vinger op de zere plek leggen, maar is verandering wel haalbaar? En zal het de gewenste effecten hebben? Juist op zo’n moment is het fijn om een ervaren facilitator als Roberto Dresia aan boord te nodigen om een inkijk te krijgen in de essentie van wat nodig is.

 

‘een omwenteling in de manier van denken’

 

Hij wendt zijn jarenlange, steeds aan de actualiteit gestaafde deskundigheid aan om op een prettige manier het roer om te gooien, en een nieuwe routing uit te stippelen die door personeel én klanten gewaardeerd wordt. Een salon make-over hoeft geen verbouwing te betekenen, maar kan een omwenteling in de manier van denken zijn. ‘A touch of Roberto Dresia’ kan het imago weer op hoog niveau brengen.

 


A new brand? A new face!

PROFILERING

Roberto Dresia: het gezicht van uw merk.


Introduceert u een nieuwe merknaam? Als iemand deze met enthousiasme weet te profileren, is het Roberto wel. Voor de kwaliteit van het product heeft u gezorgd. Voor een aantrekkelijk uiterlijk ook. Maar hoe valt uw merk en/of product op in een markt waarin al van alles wordt aangeboden?
Juist! Door het te karakteriseren en het zichtbaar maken. Op deze wijze trekt Roberto het succes naar uw merk toe.

 

 

Wat kan Roberto Dresia voor uw brand/merknaam betekenen?

•Media-woordvoerder
•Social Events-ambassadeur
•Presentator
•Workshops en Masterclasses
•Leert medewerkers uw merk uit te dragen
•Imago-building via social media

 

 


‘BRANDS, THEY MEAN WHAT YOU SAY THEY MEAN!’

De consument bepaalt in hoge mate de identiteit van een merk.
Voor een organisatie is het van belang marketingactiviteiten toe te passen die erop gericht zijn dat de consument zich kan en wil identificeren met het merk.

 

HET GEZICHT VAN UW MERK


Uw product onder de aandacht brengen via
pers en media
door middel van:

radio- en tv-aandacht
columns
Twitter
LinkedIn
FaceBook
Blogs
YouTube
vimeo
webSite
Make-upTours

 

 

IDENTITEIT

Hoe zien uw medewerkers de organisatie? Maakt de medewerker werkelijk deel uit van de organisatie en is hij/zij er trots op?
Een sterk merk wordt gedragen door de medewerkers. Zij zijn de ambassadeurs van uw organisatie!

IMAGO

Hoe denken anderen over uw merk/organisatie? Het is bewezen dat hoe ánderen naar de organisatie kijken, van invloed is op de medewerkers.
Roberto Dresia kan de beeldvorming helpen optimaliseren.


REPUTATIE

Reputatie bouwt u zelf op door communicatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid, door klantgerichtheid en kwaliteit. Maar om deze te onderhouden kunt u vertrouwen op Roberto. Met zijn ruime ervaring met onder meer social media wordt de juiste vorm van promotie bereikt.

ROBERTO DRESIA

b e a u t y d i r e c t o r

 

More than thirty years of experience in the world of beauty.

For bookings, events, promotions and workshops, as well as embellishment-education:

e-mail me      robertodresia@gmail.com

Nomad around the world · 

Mobile phone number: +316 488 086 83

 

Roberto Dresia
Google Roberto Dresia
06 4880 86 83